Rețele de distribuție

După tratare, apa potabilă este pompată către consumatori prin intermediul unei rețele de distribuție. Această rețea este făcută din diferite tipuri de materiale; de obicei fontă ductilă, PVC, oțel sau PE.

În general, o rețea de distribuție a apei funcționează la o presiune relativ scăzută, dar această  presiune poate să varieze deoarece trebuie să fie suficient de mare ca apa să ajungă la consumatorii situați în zonele cele mai înalte în raport cu stația de pompare. În zonele montane, rețeaua de distribuție a apei este împărțită în zone de presiune, care sunt separate prin intermediul unor stații de reducere a presiunii, vane și clapete de sens.

Pentru rețelele de distribuție a apei, AVK oferă diverse tipuri de vane și accesorii pentru diverse presiuni de operare și materiale de conductă, cum ar fi: vane cu sertar, vane fluture dublu excentrice și centrice, clapete de sens, vane cu plutitor, robineți de concesie și șei de branșament, aerisitoare, cuplaje și adaptoare cu flanșă, coliere de reparație, fitinguri, cutii stradale și tije de extensie. De asemenea, oferim o gamă largă de hidranți de incendiu subterani și supraterani.