Investiția în vane AVK este un angajament pentru o apă potabilă sigură

Este esențial să furnizăm pentru clienții noștri documente care să certifice calitatea și siguranța. Acest lucru se realizează prin aprobările primite de la terțe instituții independente care stabilesc o serie cerințe privind vanele și componentele lor.

Aceste aprobări sunt importante în special pentru apa potabilă, unde este crucial ca nicio componentă să nu prezinte un risc de contaminare și să nu afecteze gustul sau mirosul apei. Unele dintre aceste aprobări se referă în special la materiale precum: cauciuc, acoperire epoxidică, plastic și alamă care intră în componența vanei, iar altele se referă la produsul finit. În mod surprinzător, există foarte puține standarde paneuropene. În schimb, standardele sunt stabilite la nivel național și în unele cazuri, chiar nivel de autorități locale.

Cauciucul

Dacă luăm ca exemplu cauciucul, Germania are propriul său set de standarde privind cauciucul folosit pentru apa potabilă și acest lucru este valabil și pentru alte țări cum ar fi SUA, China sau Australia. În acest moment, există cel puțin 20 de seturi diferite de standarde pentru compușii de cauciuc în întreaga lume

În prezent, AVK este singurul producător de vane care are propriile fabrici de producție a cauciucului. Am dezvoltat o gamă de compuși din cauciuc pentru apă potabilă pe care o considerăm universală, deoarece respectă aproape toate cerințele standardelor privind cauciucul. Cu toate acestea, unele țări precum Japonia sau Coreea de Sud, au cerințe specifice iar in acest caz se folosesc formule speciale de cauciuc.

Clienții noștri se așteaptă la un suport complet privind cerințele standardelor, chiar dacă aceasta nu este o sarcină ușoară. Numărul de aprobări necesare este în creștere de la an la an, în timp ce multe dintre aprobările existente sunt modificate constant

AVK are un rol activ atât în respectarea cerințelor prevăzute în standarde, cât și în definirea acestora. „În prezent, lucrăm cu autoritățile germane pentru a ajuta la definirea și asigurarea unei tranziții către un nou sistem, care este chiar mai bun decât cel precedent”, susține Anders G. Christensen, Director de Vânzări și R&D la AVK Gummi

Alama și acoperirea epoxidică

Este evident că materiale precum alama sau acoperirea epoxidică au de asemenea o importanță ridicată deoarece, dacă nu sunt alese sau aplicate corect, pot contamina apa potabilă. De exemplu, noile standarde UE pentru alamă au generat o listă pozitivă de materiale aprobate care vizează stabilirea limitelor pentru emisiile de cadmiu și plumb care ar putea migra în apa potabilă. În consecință, AVK a implementat un nou tip de alamă pentru toate componentele care intră în contact cu apa potabilă. Mai mult decât atât, AVK selectează doar producători de pulberi epoxidice care au aprobări pentru apă potabilă, iar procesul de acoperire cu strat epoxidic din fabricile AVK respectă cu strictețe recomandările de aplicare stabilite de producători. În plus, procesul nostru de acoperire este aprobat și de GSK. 

Calitate și siguranță

Niels Jørgen Hedegaard, Director de Calitate la AVK International A/S din Danemarca menționează că: „Autorități precum DVGW din Germania, WRAS din Marea Britanie, NF din Franța și KIWA din Olanda oferă standarde și aprobări pentru vane care sunt recunoscute și acceptate de alte țări care nu au propriile lor aprobări. Prin obținerea și menținerea celor mai acceptate aprobări la nivel mondial, le transmitem clienților noștri că vanele AVK respectă întotdeauna cele mai înalte standarde de calitate și siguranță".

O investiție majoră

Toate aceste certificări presupun o investiție majoră de timp și bani. „Fiecare aprobare necesită o cantitate mare de documente și, de multe ori, poate dura săptămâni sau chiar luni pentru a parcurge întregul proces de aprobare”, susține Niels Jørgen Hedegaard. Re-certificarea este necesară la fiecare trei sau cinci ani și întregul proces implică audituri în fabrică, teste pe produse și analize ale documentației.

Protecția apei potabile

Apa potabilă devine o resursă tot mai rară. Prin urmare, este de o importanță vitală să evităm contaminarea ei în momentul distribuirii către consumatori. AVK, în calitate de producător global în domeniul vanelor, urmărește menținerea calității apei prin producerea celor mai bune vane pentru acest domeniu.

Prin urmare, achiziția de vane AVK este o investiție pentru o apă potabilă sigură.